Main menu

FAQ – Ofte stilte spørsmål

FAQ – Frequently Asked Questions

Eller Ofte Stilte Spørsmål som det heter på norsk! Her får du svar på en rekke av spørsmålene som vi ofte blir spurt om.

 

Hvem eier Regnbuen Malermesterbedrift?

Regnbuen Malermesterbedrift eies av Vollene Investering 52.60%,Trolltun Invest AS 16.20%, Hill Investering AS 16.20%,  og Thomas Høvik 5%.

 

Hva slags oppdrag tar dere? Tar dere oppdrag for privatpersoner?

Vi påtar oss i de aller fleste typer oppdrag innen maler- og byggtapetserfaget. Alt fra tradisjonelt innvendig malerarbeid og gulvbelegg, til totalentrepriser på fasaderehabilitering. Så sant vi har kapasitet tar vi også på oss mindre oppdrag for privatpersoner, men det hender vi må si nei under høysesongen for utvendig malerarbeid.

 

Hvordan er Regnbuens økonomi?

Regnbuen Malermesterbedrift har en trygg og solid økonomi.

 

Hva er forskjellen på en malermesterbedrift og et «vanlig» malerfirma?

Denne forskjellen er så stor at vi har skrevet en egen artikkel om det. Kort forklart så kan hvem som helst egentlig kalle seg maler, kjøpe seg en rulle og en pensel og starte et malerfirma. En malermester har som regel minst 6 års bakgrunn i malerfaget. Det å ta svennebrev i malerfaget tar 4 år. Mesterskolen tar vanligvis 2 år, men det finnes muligheter for å ta mesterbrev på kortere tid. En malermester har rett til å bruke mestermerket og tittelen Malermester og vil stort sett alltid bruke mestermerket på bil, visittkort etc.

 

Hvor mange ansatte er det i Regnbuen Malermesterbedrift AS?

Totalt er det +/- 60 ansatte i Regnbuen hvorav 6 er malermestere.

 

Har Regnbuen Malermesterbedrift ett HMS-System?

Ja, vi har et godt system som hjelper oss i å ivareta Helse, Miljø og Sikkerhet på arbeidsplassen. Vi har et eget HMS-team som har jevnlige møter, minimum en gang i måneden, hvor HMS står på dagsorden.

 

Kan dere gi meg en ca. pris over telefon?

Det er mulig vi kan gi deg en antydning over telefon, men vi gir aldri ett bindende pristilbud over telefon. Det er mange ting som skal tas i betraktning når vi skal gi pristilbud på malerarbeid, blant annet vurdering av underlag, hvor mye utsparing, tildekking som må gjøres etc, etc.

 

Koster det noe at dere kommer på befaring og gir pristilbud?

Nei, vi kommer på befaring og gir deg et pristilbud på malerarbeidet som skal utføres uforpliktende. Vi har utarbeidet en egen liste med gode råd som vi anbefaler deg å lese før du inngår en avtale med et malerfirma, eller ett annet håndverkerfirma for den saks skyld.

 

Tar dere inn lærlinger?

Vi har hele tiden lærlinger i jobb hos oss. Det finnes flere måter å komme frem til svennebrevet. Er du interessert i å bli maler kan du lese mer om veien dit på www.erdufargerik.no